För de allra senaste nyheterna, besök vår systersajt: Friends of Domenic Johansson.

For the very latest news, please visit our sister site: Friends of Domenic Johansson.

fredag 25 juni 2010

Fast-track

Socialen påskyndar nytt mål i Harrold-Claessons frånvaro

Kampen fortsätter för lille Domenic Johansson som togs från sina förtvivlade föräldrar på grund av att han hade blivit hemundervisad en kort period, stannat hemma hos mamma i förskoleåldern och, enligt vad som påstås, var för tillgiven och utåtriktad.

Personer som nära håll observerat den statliga ”kidnappning” som familjen Johansson utsatts för, håller för troligt att Socialnämnden i Visby pressar svenska domstolar att påskynda behandlingen av en ny omgång överklaganden i ett försök att få dessa fall ogillade långt innan Ruby Harrold-Claesson återfår sin roll som ombud för Domenics föräldrar, Annie och Christer Johansson.

Tidigare den här månaden fråntog Harrold-Claesson fallet av svensk domstol efter att Domenics offentligt utsedda ”försvarare” klagade till domstolen över hennes deltagande. Harrold-Claesson, ordförande i Nordiska kommittén för mänskliga rättigheter, är en välkänd och respekterad förkämpe för familjer som hamnat i vårdnadskonflikter med socialtjänsten, och har vunnit många sådana mål, så att ett flertal barn kunnat återbördas i sina kärleksfulla föräldrars vård. Hon har överklagat domstolens beslut att frånta henne fallet.

Det ryktas att nästa följd av rättegångsmål kommer att behandlas av domstolen på Gotland redan andra vecka i juli. Detta nya överklagande av ”förvaret” av Domenic, ingavs av Ruby Harrold-Claesson på paret Johanssons vägnar bara några dagar innan hon blev fråntagen fallet.

Den tidigare omgången överklaganden rörde det ursprungliga ”tillfångatagandet” av Domenic. I den omgången representerades paret Johansson av domstolens utsedda ombud, vilket resulterade i att Domenic förblev skild från sina föräldrar. Det är av just denna orsak Christer Johansson har avfärdat det ombud domstolen tidigare utsett, och bett att bli representerad av den kraftfulla Ruby Harrold-Claesson.

Den 25 juni 2010 är det ett år sedan det då sjuåriga barnet med våld togs från sina föräldrar. Polisens ingripande å Visby socialtjänsts vägnar var så traumatiskt för Domenic att han enligt vittnen kräktes under och efter den chockerande upplevelsen. Flygplan i vilket familjen satt, med destination Indien, stormades alldeles före start. Det berättas att pojkens mor, Annie, kollapsade vid ingripandet. Familjen avsåg att emigrera till Annies hemland Indien.

Vid slutet av förra året hade paret Johansson fått avslag på alla sina överklaganden av omhändertagandet av deras enda barn. I kammarättens beslut av december 2009 anförs som försvar för omhändertagandet det faktum att Domenic undervisades i hemmet (lagligt i Sverige vid den tidpunkten), att hans föräldrar valde att skjuta på eller avstå från vaccinationer (även det lagligt) och att pojken hade två hål i sina mjölktänder.

Annie är född i Indien. Hon flyttade med Christer till hans hemland Sverige efter att Indien drabbats av en jordbävning i vilken paret förlorade allt de ägde. Vid tiden för jordbävningen var Annie gravid med Domenic. Paret planerade alltid att återvända till Indien där Annies stora familj bor, och skulle äntligen ha gjort det den dag Domenic blev tillfångatagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar